به گزارش به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر علی سلاجقه در اولین جلسه کارگروه ملی ارتقای فرهنگ حفاظت محیط زیست که پیش از ظهر امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، فرهنگ و محیط زیست را دو مقوله کاملاً در هم تنیده عنوان و اظهار کرد: بسیاری از مسائل زیست محیطی به دغدغه جامعه تبدیل شده، تا آنجاکه به عنوان مثال در سالهای پر باران بسیاری از تعارضات و تنشهای اجتماعی کاهش پیدا میکند، اما در شرایط تنش آبی و خشکسالی، شدت میگیرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ ما منبعث از طبیعت است، افزود: در مناطق مختلف کشور میتوان تأثیر طبیعت آن منطقه بر فرهنگ مردم را به روشنی مشاهده کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قنات به عنوان پیشرفتهترین تکنولوژی استحصال آب در دنیا، برگرفته از طبیعت و ویژگیهای اقلیمی کشور ما است.
سلاجقه ادامه داد: من هرگز محیط زیست و منابع طبیعی را قابل تفکیک از هم نمیدانم، چون به پایداری سرزمین اعتقاد دارم.
معاون رئیس جمهور، فرهنگ سازی را زیرساخت و اساس کار حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی دانست و بر ضرورت توجه به نیازهای مخاطب در این زمینه تأکید کرد.
وی گفت: هرجا فرهنگ پیشرفته تری دارند، از طبیعت و محیط زیست سالمتری هم برخوردارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: یکی از جاهایی که اصلاً به بیگانگان نیاز نداریم، فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست است، چون آیات، روایات و سیره ائمه اطهار سرشار از آموزههای زیست محیطی است.
سلاجقه با اشاره به تدوین برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست گفت: این سند باید با توجه به شرایط روز، به روزرسانی شود و مبنای عمل دستگاههای عضو کارگروه قرار گیرد.
وی با تأکید بر حساسیت رئیس جمهور بر بحث حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، اظهار کرد: هیچ رئیس جمهوری مثل رئیس دولت سیزدهم اینقدر محکم پای موضوع محیط زیست نایستاده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استفاده از ظرفیت مساجد، روحانیون و صاحبان کلام برای ترویج فرهنگ زیست محیطی مورد تأکید قرار داد و گفت: حتماً باید یکی از مخاطبان اصلی برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت محیط زیست، مسئولان کشور باشند.
سلاجقه در پایان تصریح کرد: اگر فرهنگ حفاظت از محیط زیست در کشور تقویت شود، بسیاری از هزینهها کاهش خواهد یافت.
پرش به محتوا
مطلب بعدی